Prvi automatski menjač za Cummins Westport ISX12 G

Prvi automatski menjač za Cummins Westport ISX12 G

Eaton & Cummins Westport, zajedničko preduzeće kompanija Cummins INC. i Wesport Innovations, predstavljaju integrisani paket pogonskog mehanizma za Westoport-ov gasni motor ISX12 G, koji će svojim klijentima isporučivati zajedno sa prvim automatskim menjačem uparenim sa agregatom koga pokreće prirodni gas, na Severno-Američkom tržištu. Pogonski mehanizam kombinuje Eaton Ultrashift PLUS automatsku transmisiju sa Cummins Westport ISX12 G motorom.

Eaton & Cummins takođe su najavili da će njihov “SmartAdvantage” pogonski paket biti proširen, kako bi uključio primenu kod ISX12 dizel motora i ISX 15 SmartAdvantage sistem do 110.00 lb (oko 49,895 tona) ukupne težine vozila (GVW). Proizvod je inicijalno integrisao Eaton Fuller Advantage seriju automatske transmisije sa Cummins ISX15 motorom.

Gasni agregat

Ultrashift PLUS automatska transmisija nudi maksimalnu snagu, odlično ubrzanje i jednostavno upravljanje pri malim brzinama. Uparen sa ISX12 G motorom, novi pogonski mehanizam će biti dostupan za ograničen broj aplikacija, za međugradski i regionalni transport sredinom 2014. godine.

Cummins Westport-ov ISX12 G gasni agregat, koga karakteriše velika izdržljivost i podobnost za rad u najtežim uslovima, zasnovan je na Cummins ISX12 dizel agregatu, i pokreće ga prirodni gas, pa se može naći verzija i za CNG i za LNG. Osmišljen za regionalni transport, ISX12 G ima veliki opseg snage na 1500 – 1800 obrtaja, i isporučuje odličan odziv sa obrtnim momentom na 1200 obrtaja.

ISX12 G koristi isti izduvni sistem kao Cummins Westport ISL G motor (u pitanju je stehiometrijski hlađen sistem recirkulacije izduvnih gasova), isti sistem paljenja (svećicama) i jednostavan trosistemski katalizator.

Ovaj gasni agregat, namenjen radu u najtežim uslovima, dostupan je u verzijama od 32 do 400 konjskih snaga (239 – 298 kW) sa obrtnim momentom od 1450 lb-ft (1966 Nm).

isx12 g westport

Dobrobiti ovog pogonskog mehanizma su:

  • Inteligentan softver odabira brzina za bolje performanse i poboljšanje efikasnosti;
  • Bolje pokretanje i izmena brzina kroz očitavanje stepena opterećenja, preračunavanje težine i manuelna komanda ubrizgavanja goriva;
  • Sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo koji onemogućava kretanje unazad, smanjuje rizik i pojednostavljuje vožnju i najneiskusnijim vozačima;
  • Prilagođen sistem menjanja brzina omogućava efikasno upravljanje i poboljšava performanse kočionog sistema;

Cummins Westport ISX12 G agregat može se upariti bilo sa UltraShift PLUS automatskom transmisijom, bilo sa Eaton Fuller Advantage Series manualnom transmisijom.

SMARTADVANTAGE ISX12

Dizajniran da zadovolji rastuće potrebe flota za lakšim vozilima, ovom ponudom SmartAdvantage će upariti Eaton Fuller Advantarge Series 10-to stepeni automatski menjač sa Cummins ISX12 dizel agregatom. Ovim je ponuđen model malog odnosa rada prenosa sa dva Cummins ISX12 SmartTorque 2 sistema: ISX12 370 ST, sa obrtnim momentom od 1150 lb-ft do 1450 lb-ft (od 1559 do 1966 Nm) i ISX 12 425ST, sa obrtnim momentom od 1350 lb-ft do 1650 lb-ft (od 1830 do 22237 Nm).

Kombinovanjem hardverskih i softverskih unapređenja , paket pogonskog mehanizma obezbeđuje:

  • Integrisanu snagu, pozitivnu strategiju menjanja brzina i unapređenš ekonomičnost potrošnje koja obezbeđuje procenjena ušteda od 2 do 4% na regionalnim trasama;
  • Optimalnu komunikaciju između motora i sistema transmisije sa novim logičkim sistemom kontrole, što omogućava smanjenje broja obrtaja kada je motor u povećanom opterećenju, i efektivnu upotrebu direct-drive tehnologije koja je u operativnim uslovima preduslov za postizanje savršene efikasnosti.

Eaton Fuller Advantage Series transmisioni sistemi imaju manju prosečnu težinu i poboljšanu efikasnost koja je rezultat eliminacije hladnjaka. Kada se to iskombinuje sa upotrebom aluminijuma u izradi zadnjeg kućišta menjača, cilindrom opsega, kućišta menjačkih poluga i kućišta nosača transmisionog sistema sa tankim zidom od livenog gvožđa, dobija se transmisioni sistem koji teži 82 funte (37 kg) manje od Eaton-ovog UltraShift PLUS LAS baznog modela. Novi precizni sistem podmazivanja još više pospešuje ekonomičnost potrošnje smanjivanjem gubitaka nastalih zavijanjem.

Novi agregat i transmisioni sistem specijalno su dizajnirani kako bi pametnije radili i povećali ekonomičnost. Procene kažu da je novi Cummins ISX  ST2, nova generacija već postojećeg SmartTorque sistema, i da precizno određuje koliko je snage potrebno u datom trenutku, u zavisnosti od opterećenja. VAM (Vechicle Acceleration Management – Sistem za upravljanje ubrzanja vozila) patentiran je elektronski dodatak koji upravljajući ubrzanjem olakšava prenos brzina, što takođe doprinosi ekomoničnosti potrošnje, naročito u kreni-stani režimu koji je svojstven uslovima na regionalnim putevima.

Najnoviji SmartAdvantage paket pogonskog mehanizma biće dostupan na jesen 2014. i trenutno se podvrgava terenskim ispitivanjima, a inicijalni rezultati ukazuju na smanjenje potrošnje u opsegu od 2 do 4%, što zavisi od režima i uslova rada.

Eaton i Cummins nastavljaju svoju saradnju proširujući ponudu, kako bi obuhvatili veći deo tržišta, uključujući sistem ISX 15 SmartAdvatage za vozila veća od 110.000 lb (preko 50 tona), za one klijente koji imaju potrebu za većim komforom i produktivnošću u svojim operacijama. Zajednička validacija vozila će se sprovesti zajedno sa njihovim predstavljanjem  koje je planirano pred kraj 2014. godine.

izvor: Cummins Westport