Novi Ford Transit Connect Taxi putuje za Hong Kong

Novi Ford Transit Connect Taxi putuje za Hong Kong

Skoro predstavljen, potpuno novi, model Ford Transit Connect je dodao Hong Kong na listu globalnih gradova gde će ići „na službu“, posle Nju Jorka, Čikaga, Majamija i Los Anđelesa. Iako „poseduje“ skoro 60% taxi tržišta u Sjedinjenim Državama, Ford takođe „puca na visoko“ u drugim regionima u svetu i Hong Kong je prvi veliki grad koji je izabran.

Transit Connect Taxi je predstavljen u Hong Kongu, gde stiže opremljen sa LPG sistemom, dizajniran da u potpunosti iskoristi gradsku LPG infrastrukturu.

Iako je baziran na postojećem Ford Transit Connect modelu, Taxi verzija je duža nego prethodni model, registrovan za 5 putnika i sa povećanim prtljažnim prostorom. Takođe je opremljen novim 2,5 litarskim četvorocilindričnim motorom, uparenim sa novim 6-to stepenim automatskim menjačem i koristi benzin ili TNG kao pogonsko gorivo.

Novi Transit Connect Taxi ima nižu visinu vožnje, što omogućava taxi udruženjima da postave adekvatne reklame na krov vozila. Ford je takođe dodao i unutrašnji otvarač haube, omogućavajući vozačima da lako provere nivo goriva pre početka vožnje.

Pod ovog modela je dodatno spušten, kako bi se lakše ulazilo u kabinu, a postoji i mogućnost modifikacije za invalidska kolica kroz Ford-ov program „Kvalifikovane modifikacije vozila“.

Autor: Dan Mihalescu

Izvor: www.carscoops.com