PALACAR AUTO-GAS SISTEMI

PALACAR AUTO-GAS SISTEMI

Palacar F.H.U. jedan je od vodećih poljskih proizvođača i distributera LPG opreme koji postoji i uspešno posluje preko 16 godina. Zahvaljujući kreativnosti i preduzetništvu svih članova njihovog tima, zauzeli su prvo mesto na Poljskom tržištu.

Rezultat toga je stalno povećanje palete proizvoda kao i širenje kompanije, pa tako pored sedišta u Skarzyko Kamienna imaju svoja predstavništva u gradovima Kielce, Radom, Crakow, Myslowitz, Czestochowa, Lodz. Pored rasprostranjene distributivne mreže, imaju i svoje proizvodne linije. Obzirom na veliku tehničko-tehnološku razvijenost, kompanija PALACAR može da garantuje visok kvalitet i reproduktivnost svojih proizvoda. Kompanija se specijalizovala za proizvodnju visoko-tehnoloških reduktora, koji se mogu instalirati na sve brendove i modele automobila. PALACAR reduktori su bazirani na višegodišnjem iskustvu u oblasti metalurške obrade. Delovi za reduktore se proizvode CNC tehnologijom što garantuje njihov kvalitet. Karakteriše ih moderan i ergonomski dizajn, što je direktno vezano za jednostavnost ugradnje auto gasa (plina), a pored toga pokazuju odlične parametre kad su u pitanju otpornost na toplotu i stabilnost pritiska. U stanju su da „obrade“ velike količine gasa bez obzira na karakteristike samog gasa, stil vožnje ili opterećenost vozila.

Kompanija, zahvaljujući uverenosti u kvalitet i sigurnost u svojih proizvoda, daje trogodišnju garanciju bez obzira na pređenu kilometražu. U njihovoj ponudi se našlo 12 modela reduktora za sekvencionalno ubrizgavanje TNG-a, kao i 3 modela za TNG agitator sisteme. Takođe, ova kompanija je jedini proizvođač u Evropi koji nudi ovako široku paletu reduktora – to su isparivači u linijama KR1, KR2, KR3 i KR4 upotebljivi kod svih tipova i modela vozila.

KR1 linija – dvofazni isparivač za motore sa karburatorom ili sa single-point ubrizgavanjem. Dostupni su u 2 verzije: elektronski ( I i II generacija) i vakumski (I generacija);

KR2 linija – dvofazni isparivač sa integrisanim „shut off“ ventilom koji je takođe namenjen karburatorskim i single-point motorima (I i II generacije);

KRW3 linija – isparivači namenjeni vozilima koja imaju elektronsko multi-point ubrizgavanje velike snage, uglavnom za agregate sa 6 pa do 12 cilindara, ili sa 4 turbopunjiva cilindra, koji imaju potrebe za velikom količinom goriva. Dostupni su u 4 verzije, u zavisnosti od snage agregata i visine pritiska u usisnoj grani. Dve verzije su namenjene motorima sa „sporim usisavanjem“ u rasponu od 250 do 350 konjskih snaga, a druge dve su nemanjene turbo motorima sa snagom od 300 do 400 konja;

KRW4 linija – četiri različite verzije isparivača  koji računaju na maksimalnu snagu i visok pritisak usisne grane motora. Dve verzije su namenjene motorima sa „sporim usisavanjem“ sa rasponom snage od 150 do 200 konjskih snaga, a druge dve verzije su namenjene turbo motorima sa rasponom snage od 170 do 220 konjskih snaga. Svi isparivači KRW4 linije su dostupni u dve verzije povezivanja na sistem hladnjenja motora: sa ravnim ili ugaonim konektorima koji se okreću, što omogućava njihovo smeštanje, čak i u nedovoljno prostran motorni prostor vozila, što je uglavnom karakteristično za novija vozila.

Pored toga, kompanija u svojoj ponudi ima i elektromagnetne ventile, kako za gas tako i za benzin, kao i drugu opremu neophodnu za ugradnju gasa u vozila.

Aktivnosti kompanije PALACAR su uglavnom usmerene na kvalitet, zbog čega je 2006. godine implementiran sistem kontrole kvaliteta ISO 9001. Sistem kontrole kvaliteta je jedan od prioriteta ove kompanije, jer je u direktnoj vezi sa zadovoljstvom njenih klijenata. To se obezbeđuje inovativnim rešenjima u proizvodnji opreme koju karakteriše vrhunski kvalitet. Dodatna potvrda kvaliteta je to što je kompanija dvaputa  osvojila nagradu „Swietokryzska Quality Award“. Ovo je jedina kompanija u Swietokryzska regionu koja je dva puta osvojila nagradu u oblasti malih proizvodnih preduzeća. Nagrada je, između ostalog, dodeljena zbog implamentacije i unapređenja savremenih metoda upravljanja kvalitetom i inovativne tehnologije.

Sva dostignuća i nagrade su podsticaj za dalji napredak i razvoj tamičarskog duha na tržištu, kao i za dalje unapređenje tehnoloških i uvođenje novih inovativnih rešenja u sferi ugradnje auto gasa.