Green Hybrid Cup – Nirbungring

Green Hybrid Cup – Nirbungring

Prva međunarodna trka Green Hybrid Cup vozila se u Nirbungring-u, na legendarnoj stazi motosporta, jednom od poslednjih hramova brzine. To je mesto gde je strast prema motorima sastavni deo vazduha!

Treća trka BRC šampionata u kojoj je vožena hibridna Kia Venga na LPG pogon, još jednom je pobudila interesovanje i pružila trku punu preokreta.

U petak, Jimmy Ghione je bio glavni protagonista kvalifikacija. TV šouman ostvaruje najbolje vreme, a time i pol poziciju. Drugo mesto je zauzeo mladi Lorenzo Veglia. U drugom redu su bili Marco Brioschi i Jacopo Lombardelli. Arturo Merzario, idol kola, ostao je na začelju, zauzevši deseto mesto.

Na samom početku prve trke, Jimmy Ghione i Marco Brioschi zaostaju, jer je Lorenzo Veglia preuzima komandu nad trkom ispred Lombardelli-ja, Gnemmi-ja i Brena-e. Pre kraja prvog kruga, trka ostake bez protagoniste. Merzario i Gulizia se sudaraju, a za njima i Ghione i Brioschi, pokušavajući da ih izbegnu. Šteta na vozilima je bila velika, pa su vozila prinudno penzionisana, baš kao i Arturo Merzario.

Alesandra Brena pokušava da preotme treće mesto na kome je Paolo Gnemmi i u tome uspeva u četvrtom krugu.

Prva trka počinje da dobija konačne plasmane. Vegna, Lombardelli i Brena zauzimaju prva tri mesta, i udaljavaju se od Gnemmi- ja, Portatadino-a i Fontanella-e. Brena napada odličnog Lombardelli-a, Portatadino prolazi Gnemmi-ja i zauzima 4. mesto. Veglia pobeđuje, malo ispred druga dva juniora, Lombardelli-ja i Alessandre Brena-e.

Nažalost, zahvaljujući nesreći koja se desila na stazi, organizatori su odlučili da suspenduju sve aktivnosti, uključujući i drugu trku Green Hybrid Kupa.

Posle Nirbungring-a, vodeće mesto u generalnom plasmanu zauzima Alessandra Brena, ispred Jimmy Ghione-a i Lorenzo Veglia. Sledeća trka je Green Hybrid Cup-a Italije koja se vozi 13. i 14. jula 2013. godine na stazi Mugello.

(izvor: www.brc.it )