Novi talas poskupljenja na pumpama

Novi talas poskupljenja na pumpama

Poštovani čitaoci,

kao što i sami znate, u toku je sezona godišnjih odmora i putovanja, što pored gužve na putevima donosi sa sobom još neke neprijatnosti… U pitanju je cena goriva, koja je (izgleda) bez ikakve najave povećana na prometnim saobraćajnicama. Tako imamo situaciju da cena goriva varira i kreće se od 88 do 94 dinara za litar TNG-a, a 158 do 164 dinara za litar benzina. O kvalitetu samog goriva ne treba trošiti mnogo reči, valja samo pomenuti da sa istim automobilom i sa istom količinom gasa (50l) sipanim u Srbiji i Makedoniji razlika u kilometraži je čak 150 kilometara (u korist Makedonskog gasa)! Ne samo da je gas (kao i sve ostale vrste goriva) u Srbiji skuplji on je i nekvalitetniji!!! Pitamo se kada će udruženja potrošača na čelu sa državom nešto učiniti po tom pitanju!?

Sve bi bilo u redu da su se vlasnici benzinskih stanica na prometnim saobraćajnicama zadržali na tome. Međutim, nisu! Prošle nedelje je naša redakcija putovala za Novi Sad, i na autoputu stala na OMV-ovu pumpu. Cene goriva nas nisu zanimale, jer je u pitanju bio predah, kao i osveženje, obzirom da je spoljna  temperatura bila prilično visoka. Ono što je usledilo, nas je potpuno ostavilo bez teksta.

Flaša od litar ipo vode Aqua Viva košta 89 dinara! Dva puta skuplje nego u bilo kojoj prodavnici!!! Izgleda da je malo to što zarađuju na gorivu, iako su im cene dosta veće nego na pumpama u gradu, već na vodi zarađuju 500 posto! Nadamo se da će se to u narednom periodu promeniti, jer ako trgovci u Obrenovcu ne mogu da stavljaju zelenaške marže na osnovne životne namirnice i vodu, zašto bi se benzinske stanice razlikovale i bile povlašćene!?

poskupljenje goriva

Slika preuzeta sa portala blic.rs